fredag 27. mai 2016

Hjemmelaget grillsauss


Det er lettvint å kjøpe krydderblandinger og sauser i butikken, men selv liker jeg best de krydderblandinger og sauser jeg lager hjemme på kjøkkenet. Der kan jeg tilpasse smak og styrke etter hehov, men det viktigste er at de ferdigkjøpte inneholder mye både sukker og salt, det er helt unødvendig, det er så mye bedre når andre smaker kommer frem, og mye sunnere. Her kommer min utgave av en aldeles nydelig, men litt mild grillsaus, og det er ingen ting i veien for at den kan bli sterkere i kanten hvis du vil det, da er det bare å tilsette mere krydder som chili eller sterk paprika.


TIL HJEMMELAGET GRILLSAUS TRENGER DU:

1 liten boks hakkede hermetiske tomater (Ca. 300 gr)
20 gr smør
2-3 ss rapsolje
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss  røkt paprika
2 ts spisskummen
1 ss tørket oregano
1 ss eplesidereddik
1 ss flytende honning
Litt salt og pepper

Ha smør og olje i en kasserolle og varm opp, tilsett hakket hvitløk og la dette surre litt over svak varme. Tilsett krydder og rør godt slik at det ikke klumper seg. Ha i hakkede hermetiske tomater, honning og eplesiddereddik. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.  Så på en to tre har du en nydelig grillsaus som er utrolig god til kjøtt, pølser og burgere. Oppbevares i kjøleskapet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar