mandag 29. februar 2016

Pastaform med grønnkål og pølser


Lettlaget, barnevennlig og god hverdagsmat med grove pølser, pasta og grønnsaker. Her kan du bruke de grønnsakene du har for hånden, men prøv med grønnkål, det er godt og veldig næringsrikt, eller en blanding av  brokkoli og grønnkål. Jeg har brukt Krainer stekepølse, men en vanlig middagspølse går greit.


TIL CA. 3 PERSONER TRENGER DU:

200 gr pasta, penne, fusilli eller farfalle
Ca. 300 - 400 gr stekepølse eller en annen god pølse
1  1/2 l grønnkål (nesten en stor pose) eller tilsvarende med brokkoli
1 rødløk i tynne båter
3 vårløk i tynne ringer
1 liten boks mais
3 egg
2 dl mel
Ca. 1/2 ts salt 
Litt pepper
1-2 ts oregano
Ca. 1 1/2 dl revet ost
Litt olje


Kok pastaen etter anvisningen på pakken og tøm av kokevannet. Ha litt olje på stekepannen og surr løk og vårløk til det det begynner å bli mykt. Tilsett grønnkål og la dette surre til grønnkålen faller helt sammen. (Bruker du brokkoli må den deles i små buketter og stilken i små biter, brokkolien får surre på stkepannen sammen med løken til den begynner og bli myk.)
Pisk sammen egg, melk og krydder. Legg den kokte pastaen i bunnen på en ildfast form og legg grønnsaker og mais over. Del pølsene i skiver og la de steke på stekepannen til de begynner å få litt farge. Legg pølseskivene oppå grønnsakene og hell over eggeblandingen. Topp med revet ost og stek i stekeovnen ved 220 grader i ca. 20 - 25 minutter.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar