onsdag 10. februar 2016

Middagssalat


Dette ble en utrolig god middag laget på rester fra fryser og kjøleskap. Det er jo egentlig bare å bruke fantasien og nesten som å koke suppe på en spiker. Det som gjorde denne salaten ekstra god, var en bit tørt rugbrød skåret i tynne skiver og ristet i brødristeren slik at de tynne skivene ble helt sprø - kjempegodt til salaten.


DETTE BRUKTE JEG TIL 2 PERSONER:

Liten pose blandet salat
2 kokte egg i båter
4-5 skiver spekeskinke
6 kjøttboller delt i to og varmet på stekepannen
6-8 småtomater delt i to
Ca. 2 dl kokt fullkorn pasta
Raspet eller skivet ost, parmesan eller en annen lagret ost
God olivenolje
DRESSING:
2-4 ss gresk yoghurt, kesam eller lett creme fraiche
eller en blanding
2 ts honningsennep
Rør dressingen godt sammen


Kok eggene, varm kjøttbollene på en stekepanne, kok pasta hvis du ikke har en rest. Disse ingrediensene kan godt være lune når du serverer salaten. Så legger du alt på et fat eller bruk en salatbolle. Legg på ost til slutt, og ringle over litt god olje. Rist noen tynne skiver brød, og salaten serveres med dressingen.
I stedet for spekeskinke kan du bruke 3-4 skiver bacon, i stedet for kjøttboller, bruk pølser eller noen skiver kokt skinke. Du kan også bruke en rest av kokt ris i stedet for pasta. Bruk gammelt brød i tynne skiver, rist skivene i brødrister eller på stekepannen med litt god olje.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar