mandag 8. februar 2016

Brokkolisuppe


Suppe er en enkel og lettlaget middag og suppe er varmende på kalde dager. Denne suppen med brokkoli er mild og nydelig på smak og full av vitaminer og mineraler. Ha du lyst på en suppe med litt "sting" kan du smake til med mere chilipulver.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 300- 350 gr brokkoli med stilk
Ca. 130 - 150 gr frosne grønne erter
1 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss god olje
Ca. 6 dl grønnsaksbuljong eller terning/vann
Salt -pepper
Liten klype chilipulver
Krutonger 


Ha olje i en kasserolle og la den bli varm, tilsett sjalottløk og hvitløk som får surre et par minutter. Kutt opp brokkoli i små buketter og kutt stilkene i små biter. Ha stilkene på brokkolien i kasserollen sammen med løken og la dtte surre 3-4 minutter på svak varme. Tilsett grønnsaksbuljong, resten av brokkolien og kok opp. La suppen småkoke i 8 - 10 minutter så tilsetter du de frosne ertene. Kok opp og bruk en stavmikser og kjørsuppen glatt. Synes du suppen er for tykk så tilsett litt mere kraft eller vann. Smak til med salt, pepper og litt chilipulver og kok opp. Suppen serveres rykende varm, med krutonger eller ristet brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar