torsdag 8. oktober 2015

Tomat og bønneform med stekepølser


Det var en tilfeldighet at jeg kom over disse pølsene i kjøledisken, de burde uten tvil vært bedre markedsført, Gilde sine grove stekepølser er smakfulle og inneholder mye kjøtt, godt krydret med chili og ramsløk, pølsene finnes i to typer, jeg har brukt den som heter Krainer. Jeg har laget en form med bakte tomater, eple og vårløk til pølsene og synes egentlig det er nok, men du kan jo også servere poteter eller pasta etter hva du liker best.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 pakke stekepølser
1 beger småtomater delt i to
1 syrlig eple i tynne båter
4 vårløk i tynne ringer
1 boks store hvite bønner
2-3 ss god olivenolje
1 ts krydder, provence, eller timian
Salt - pepper


Ha delte tomater, eple og vårløk i en liten ildfast form. Ringle over olje og dryss over krydder, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på 180 grader, vend rundt på innholdet et par ganger underveis og bak i ca. 25 minutter. Skyll bønnene  under kaldt vann, la de renne godt av, hell de over de andre ingrediensene i formen og bak i 5 minutter til. Og mens formen står i stekeovnen steker du pølsene på stekepannen. Bruk litt smør eller olje, lag et par snitt i pølsene og bruk middels til svak varme slik at pølsene ikke blir brent. Legg pølsene over i tomatformen når de serveres.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar