torsdag 8. oktober 2015

Tomat og bønneform med pølser


I dag har jeg laget en pølseform med bakte tomater, eple og vårløk. Egentlig det er nok tilbehør til pølsene, men du kan jo servere poteter eller pasta til hvis du synes det blir litt lite mat. Til denne pølseretten passer det aller best med en pølse som har kraftig smak og høy kjøttprosent.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Pølser nok til to
1 beger småtomater delt i to
1 syrlig eple i tynne båter
4 vårløk i tynne ringer
1 boks store hvite bønner
2-3 ss god olivenolje
1 ts krydder, provence, eller timian
Salt - pepper


Ha delte tomater, eple og vårløk i en liten ildfast form. Ringle over olje og dryss over krydder, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på 180 grader, vend rundt på innholdet et par ganger underveis og bak i ca. 25 minutter. Skyll bønnene  under kaldt vann, la de renne godt av, hell de over de andre ingrediensene i formen og bak i 5 minutter til. Og mens formen står i stekeovnen steker du pølsene på stekepannen. Bruk litt smør eller olje, lag et par snitt i pølsene og bruk middels til svak varme slik at pølsene ikke blir brent. Legg pølsene over i tomatformen når de serveres.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar