mandag 14. september 2015

Blomkålsuppe med eple, vårløk , bacon og chorizo


Det er nå det er tid for blomkålsuppe, det er nå blomkålen er så kvit og fin at den ser ut som om den er malt, og det er nå blomkålen smaker aller best. Prøv denne blomkålsuppen med eple som gir suppen en litt friskere og rundere smak.

TIL 3-4 PORSJONER TRENGER DU:

1 stort blomkålhode
1 stort eple
7-8 dl kyllingkraft eller vann og terning
2 dl fløte
1-2 ss creme fraiche (kan sløyfes)
2-3 finsnittet vårløk
Ca. 80 gr bacon i biter
Ca. 50 - 70 gr chorizo i tynne skiver
Salt - pepper


Ha nesten all kyllingkraften eller vann og terning i en kasserolle, tilsett blomkålen i små buketter og stilken på blomkålen i små biter, skrell eplet og rasp det på den groveste delen på rivjernet ditt, ha det raspede eplet sammen med blomkålen i kasserollen. Kok opp og la det koke til blomkålen er helt mør.
Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt, tilsett fløte, smak til med salt og pepper og creme fraiche. Kok opp og spe med mere kraft/vann eller fløte hvis suppen er for tykk.
Stek baconbiter i litt smør og tilsett chorizo rett før baconet er ferdig. Legg både bacon og chorizo på et kjøkkenpapir. Snitt fint og tynt opp vårløken. Øs opp suppen og dryss over vårløk, baconbiter og chorizo. Serveres med godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar