onsdag 15. februar 2012

Vintersalat med appelsin


Vi er glad i salat her hos oss, både til lunsj og middag, ikke så ofte om vinteren kanskje, men dette er en salat man faktisk kan nyte hele året. I stedet for spekeskinke kan man bruke rester av kylling, bacon eller en blanding av spekemat. Den friske smaken av appelsin og eple er utrolig god sammen med litt pasta, ost og noe salt.

TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

8 - 10 skiver spekeskinke
2 dl kokt fullkorn farfalle pasta
2 stor appelsin delt i fileter
1/2 eple i biter
10 små tomater delt i to
1 1/2 dl terninger av en god hvitost
Noen skiver squash
Blandet salat så mye du vil
Noen valnøtter     
Brødkrutonger
        Jordbær til pynt       

Lag salaten direkte på  tallerkenen eller i en stor salatbolle. Begynn med selve salaten som du skyller og tørker i kjøkkenpapir eller bruk en salatslynge. Fileter appelsinen ved å skære den skrelte appelsinen i båter, mellom de tynne hinnene på appelsinen.                       


Bland appelsinbåter, ost, eplebiter, tomater delt i to, squash som du skjærer på langs med en ostehøvel og pasta sammen i bollen. Legg spekeskinken øverst i bollen, dryss over valnøtter og brødkrutonger, pynt med jordbær hvis du har.
En yoghurt/rømmedressing smaker godt til denne salaten, og da bruker jeg like deler yoghurt naturell og lettrømme, smak til med presset citron og litt honning, og så serverer du selvfølgelig et godt brød eller rundstykke ved siden av salaten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar